Subpagina icoon zeilen FINAL

Zeilen

 
 
Wedstrijdoptimisten1

Zondagpiraten

Zondagpiraten: zondagochtend

Voor de kinderen, die al 2 jaar bij de Zaterdagpiraten hebben gezeild en/of elders een CWO1 hebben gehaald. Er wordt gezeild voor CWO2, CWO3 en ook CWO3+.

We streven ernaar om de kinderen zoveel mogelijk op leeftijd en niveau in te delen.

Er zijn maximaal 8 groepen van gemiddeld 8 kinderen. Kinderen die deelnemen op zondag bereiken uiterlijk op 31 maart van het zeilseizoen de leeftijd van minimaal 9 jaar en/of zijn gedurende het seizoen (tot het eind van het jaar) maximaal 15 jaar.

Medio april is de eerste instructie met de botenkeuring. De instructie begint op zondag om 9.30 uur en wordt rond rond 11.45 uur afgesloten met een een "Korte Baan" wedstrijd.

 

CWO, Korte Baan en uitwisselingen:

Bij de Zondagpiraten ligt de nadruk van de instructie op het nog beter leren zeilen. Er is ruimte voor zowel recreatieve zeilers als (potentiële) wedstrijdzeilers. Om de lol van het wedstrijdzeilen te kunnen ontdekken wordt de wekelijkse zondagochtendinstructie afgesloten met de Korte Baan wedstrijd. Tevens zullen de instructiegroepen deelnemen aan wedstrijden die op Loosdrecht georganiseerd worden, zoals de Combi Loosdrecht, de Mini Holland Week, etc. Hoogtepunten zijn verder ook de uitwisselingen met Muiden en De Maas tijdens de KingsCup.

 

Gecombineerde groep(en):

Voor kinderen die al CWO2 hebben en die al meer de nadruk willen leggen op het wedstrijdzeilen op Loosdrecht, bestaat de mogelijkheid om na de ochtend instructie deel te nemen aan de Gecombineerde wedstrijden in de middag. Eigen ouders zullen deze groep in de middag begeleiden; inclusief een voorbespreking en nabespreking. 

Na de Piraten kun je (afhankelijk van belangstelling, ervaring, leeftijd en gewicht) binnen de KWVL doorstromen naar de Wedstrijd Optimisten, de Jannen, Splash of RS Feva.

Zondagpiraten  Tijd     Hoe / aandachtspunten / opmerkingen          
Instructeurs & Piraten Organisatie  09.00 Inloop door instructeurs bij Walorganisatie
Boot vaarklaar maken, zeilers zeilklaar 09.00 - 09.30 Boten klaar op het gras, zeilkleding & zwemvesten aan
Instructeurs Palaver 09.15 Vaste tafel, bespreking met Class Captain
Start voorbespreking (eigen groep) 09.20 Vaste eigen tafel per groep
Instuctie (op het water) 09.45 - 11.45 Onder begeleiding van de instructeurs, duidelijke afspraken
Korte baan 12.00 Palafer bij de starttoren
Nabespreking met de kinderen 14.30 Vaste tafel
Einde 15.00

Volgboten schoon en op de juiste plaats terug, sleutels inleveren

 

Het team van de zondagpiraten

Nathalie Berenschot (Class captain)

Alice van den Bosch

Mark Schuurman (Hoofdtrainer)

netaripgadnoz.[antispam].@kwvl.nl

We verwachten dat ouders actief helpen met de organisatie ofwel op de wal, of op het water als begeleider of instructeur. Samen maken we kinderen vertrouwd met het zeilen. 

 
 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook