Subpagina icoon wal FINAL

Wal

 

Waterjoffers Introductie

Waterjuffer

Introductie

De Waterjoffers is een gezelschap binnen de KWVL voor vrouwelijke leden. We waarderen de rijke geschiedenis en traditie van onze damesclub, maar we zijn ook vastbesloten om deze bestendig te maken en te behouden in de moderne tijd. Verwacht als lid van onze club een combinatie van lezingen over uiteenlopende onderwerpen met inspirerende sprekers met een hoog interactief karakter. Onze bruisende ochtenden op de eerste woensdag van de maanden oktober tot en met april met aansluitend een lunch zijn een voedingsbodem voor het onderhouden van oude vriendschappen en het maken van nieuwe contacten, waardoor u de vanzelfsprekendheid van de ongedwongen sfeer van de zomermaanden op de KWVL laagdrempelig kunt voorzetten.
Volg ons op Facebook-pagina Waterjoffers, KWVL en andere alerts om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. Geef u op of kom vrijblijvend de sfeer proeven.

Lidmaatschap en aanmelden

Het lidmaatschap bedraagt €22,50 per jaar en aanmelden kan door ons een email te sturen naar sreffojretaw.[antispam].@kwvl.nl.
Heeft u vragen? Stuur ons een mailtje.

Commissie
Vines de Jong Schouwenburg-Weibolt, voorzitter
Elisabeth Loeber, secretaris 
Florence Lamsvelt, penningmeester 

Programma 2023/24

4 oktober 2023
Sippy Tigchelaar en Alice Booij, auteurs “Schippersvrouwen, verhalen boven water”.
Vrouwen van binnenvaartschippers waren niet alleen verantwoordelijk voor het huishouden, ze voerden ook allerlei werkzaamheden uit op het schip. In actie komen bij het aanleggen of bij het passeren van een sluis, ‘yn ‘e beage’ bij ongunstige wind. Daarnaast nog de zorg voor het gezin in een kleine roef.

1 november 2023
Interview met Gwen Dudok van Heel, onze nieuwe voorzitter: “De vrouw achter de voorzitter”.
Heb je een belangrijke vraag voor haar. Laat het ons weten. Vragen stellen vanuit de zaal wordt ook op prijs gesteld.

6 december 2023
Harry Klieverik, auteur van het boek “Baltische Lichten.
Als solozeiler volgde hij het spoor van de Nederlandse Oostvaarders in de Baltische zee. Aan de hand van foto’s, kaarten, schilderijen en zijn eigen belevenissen verhaalt hij over de geopolitieke ontwikkelingen rond de Oostzee door de eeuwen heen. Veel verhalen beginnen bij de vuurtorens langs de oude Oostvaarder route: de vensters op historische gebeurtenissen.

 10 januari 2024
Brainstormen voor nieuwe ideeën voor lezingen en/of activiteiten voor seizoen 2025-2025. Daarna een “theatraal” optreden, nog in voorbereiding.

 7 februari 2024
Eric Steller, doorgewinterde KWVL-er, jarenlang actief Optimistzeiler en -trainer.
“Over boeven en boefjes en waarom ik ze uit de bak houd”. Als strafrechtadvocaat krijgt hij vaak de vraag: “Hoe kun je hem verdedigen?” Of “hoe kan je ermee leven dat er mensen vrij rondlopen, terwijl je weet dat ze (ernstige) strafbare feiten hebben begaan?” Aan de hand van de praktijk van alle dag probeert hij antwoord te geven op deze vragen en uitleggen waarom gevangenisstraf niet zaligmakend is.

 6 maart 2024
Roeland IJssel de Schepper, Leven en Werken op een containerschip.
Hij studeerde aan de Hogere Zeevaartschool, nautisch en technisch. Tot 2015 voer hij “geïntegreerd”, waarin de functie van stuurman en werktuigkundige gecombineerd was, tot en met de rang Dual Master. Tegenwoordig vaart hij als kapitein op de Maersk containerschip “Lavras” op de route Zuid-Amerika-Verre Oosten.

 3 april 2024
Inge Oostendorp, Elsbeth Edel en Ine Riemer, KWVL-roeimaten. Zij zullen ons alle ins en outs uit de doeken doen over het roeien binnen de KWVL en zullen jullie vragen hierover beantwoorden

 
Oud-commissieleden
1997-2002 Lia Dudok van Heel, Tonny Surendonk, Lia Blaauw 
2002-2007 Gwen ten Veen, Alice August de Meijer, Jannetje Matthes
2007-2008 Annelies van Staveren 
2007 - 2010 Yke Mönking-ter Kuile, Jennifer Smit-van Dam Merrett,
2008 - 2010 Phieneke van Donselaar-Dijxhoorn
2010 - 2013 Marielle Schoots-Terwindt, Marianne Blomhert
2010 - 2015 Milly van Dijk-Houpst
2013 - 2018 Willy van Hellemond-Agterhof, Dorien Sandbergen-Jongkees
2015 - 2020 Willemien Rooswinkel-Frese
2018-2022 Laeitita Praamstra 
2018-2022 Annelize Wreesmann


Contact
sreffojretaw.[antispam].@kwvl.nl 

 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook