Subpagina icoon wal FINAL

Wal

 

Bridge Introductie

BridgeBridgecommissie
Annemiek Wiesman
Jan Neijt
Joost Wiesman
Anneke Neijt

E-mail: egdirb.[antispam].@kwvl.nl

 

 

Bridgen in de Coronaperiode
Het is altijd de bedoeling geweest om er gezellige avonden van te maken met competitie tussen paren. Dat was nooit een probleem, maar nu, met corona, zijn er wat aanpassingen nodig. Samen met het bestuur van de KWVL en met een slag om de arm hebben we voor het komende seizoen een plan kunnen maken zodat bridgen binnen de regels van de overheid valt en verantwoord lijkt. Bij wijziging van de regels zullen wij ons plan misschien moeten aanpassen, maar zoals het er nu naar uitziet zullen we kunnen bridgen in oktober 2021 als we een coronatoegangsbewijs vragen bij binnenkomst en als we onderling anderhalve meter afstand houden. Daarom zullen we de groep bridgers opsplitsen in drie kleinere groepen: een middaggroep (A) en twee avondgroepen (B) en (C). Het onderscheid in speelsterkte vervalt; we hebben niet per groep nog verschillende lijnen van speelsterkte. We spelen zoals voorheen 20 spellen, gewoonlijk op de tweede dinsdag van de maand. De middaggroep speelt zes keer en de avondgroep noodgedwongen drie keer.
De maatregelen rondom het coronatoegangsbewijs zijn de volgende: Roel Pos vraagt bij binnenkomst het tonen van de QR code op de mobiele telefoon via de Corona-check-app van de overheid. Ook voldoende is een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud, een bewijs van volledige vaccinatie of het bewijs dat u hersteld bent van corona korter dan 6 maanden geleden. De algemene regel blijft, met klachten als verkoudheid, hoesten of benauwdheid: blijf thuis, ook als u volledig gevaccineerd bent.
Om de anderhalve meter zo goed mogelijk te kunnen waarborgen spelen we met 6 tafels in de grote zaal en 2 tafels in het Vergulde Saedel. We verzoeken iedereen om zoveel mogelijk te gaan zitten en ook bij staande gesprekken de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Misschien zal er af en toe extra geventileerd moeten worden.


Contributie
De kosten dit seizoen voor koffie bij binnenkomst, apparatuur en dergelijke: middaggroep: € 50,- (6 middagen), avondgroep: € 25,- (3 avonden). Deelnemers moeten lid of echtgenoot-lid zijn van de KWVL. De entree voor nieuwe leden is eenmalig €25,-. Indien u gaat meespelen kunt u het verschuldigde bedrag overmaken naar Bankrekeningnummer:
NL 23 ABNA 0877 9975 86 ten name van: mr. J. M.Wiesman Bridge KWVL.

 

BridgeMate
Tijdens de bridgeavonden wordt gebruik gemaakt van de BridgeMate II, een apparaatje waarop u als speler de score kunt invoeren. U kunt hier een handleiding vinden met een overzicht van de schermteksten. Wij raden u aan het contract meteen in te voeren en hiermee niet te wachten tot het einde van het spel. U kunt zelf invoerfouten corrigeren tijdens het invoerproces (zie A), en ook nadat oost het resultaat heeft bevestigd (zie B):

(A) Gedurende het invoerproces. Wanneer u een fout heeft gemaakt en het spelresultaat is nog niet door oost bevestigd, kunt u met de NEE-knop de fout herstellen. Door herhaaldelijk deze knop in te drukken kunt helemaal terug naar de invoer van het spelnummer. Ook oost kan op NEE drukken om de invoer niet te accepteren. De Bridgemate gaat terug naar het invoerscherm en de gegevens kunnen met de NEE-knop worden verwijderd en opnieuw ingevoerd.

(B) Nadat oost het spelresultaat heeft bevestigd. Als oost het spelresultaat heeft bevestigd en de melding "Invoer compleet" is
getoond, kan het spelresultaat toch nog door de spelers gewijzigd worden. Ga naar het overzicht van eigen ingevoerde spelresultaten (druk op de SCORES functietoets). Het overzichtscherm van eigen ingevoerde spelresultaten toont dan de functietoets CORREC. Druk op deze functietoets en geef het nummer in van het spel dat gecorrigeerd dient te worden, gevolgd door JA. Het spelresultaat wordt nu verwijderd en de Bridgemate vraagt het resultaat opnieuw in te voeren.

 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook