Subpagina icoon zeilen FINAL

Zeilen

 
Valk

Valk

De vier identieke Poly Valken van de KWVL zijn gebouwd door Ottenhome te Heeg. Ze zijn aan het begin van seizoen 2014 aangeschaft ter vervanging van onze oude Valken-vloot. Ze zijn voorzien van zelflozers, een joy-stick, hangbanden en hebben zeilnummers. De nieuwe Valken zijn vernoemd naar oudhollandse zeehelden beginnend met de voornaam ‘Jan’ en zijn gedoopt door de groeperingen die er gebruik van gaan maken. Dat zijn de leden die deze schepen kunnen huren, de Jannen, het Valkzeilen én de wedstrijdzeilers om mee te kunnen teamzeilen en match-racen.

Verhuur

Verhuur van deze Valken gaat via de website. Het spreekt vanzelf dat het hurende lid over voldoende ervaring moet beschikken om met deze kielboten te kunnen varen (CWO Kielboot III of gelijkwaardige ervaring: zie www.cwo.nl )

Lees meer over huren van de Valken

 

Valkzeilen

Voor iedereen die het leuk vindt om te (leren) zeilen is er bij de KWVL het Valkzeilen.

In de maanden mei/juni/juli en september/oktober wordt op een 10-tal zaterdagmiddagen in het seizoen in de valken van de Vereeniging gezeild. Onder de begeleiding van zeer ervaren instructeurs wordt er van 13.30 uur tot 16.30 uur gezeild. Naast het plezierig met elkaar zeilen is er uitgebreid de mogelijkheid om gericht bepaalde zaken te leren. Het is zelfs mogelijk om de officiële CWO certificaten te behalen.

Inschrijven voor het valkzeilen kan hier.
I
nformatie over het valkzeilen kan bij Joost van Leur via neliezklav.[antispam].@kwvl.nl

Voor informatie over de Jannen:

Zie ook Jeugdopleiding Jannen

www.valkenklasse.nl

 
 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook