Subpagina icoon roeien FINAL

Roeien

 

Gig Roeien

Gig roeien

 

Gezien ons open water, met korte golfslag roeien wij op de KWVL in voor dit water geschikte boten, namelijk de Cornish Pilot Gig en Yole de Mer.

De Cornish Pilot Gig is ooit ontworpen om loodsen aan boord van zeilschepen te zetten langs de kusten van Cornwall. Het zijn zeewaardige roeischepen (ca. 10 m lang) met zes roeiers en een stuurman. In vakjargon heet het “boordroeien”; iedere roeier heeft een riem en zit op een vast bankje. De Vereeniging heeft twee polyester en twee houten Gigs. De polyester Gigs zijn voor het recreatieve roeien en instructie, terwijl de wedstrijden in de houten Gigs worden gevaren en hiervoor ook in de houten Gigs wordt getraind.

 De roeicommissie zorgt dat er voldoende gekwalificeerde instructeurs en stuurlieden opgeleid worden en nieuwe en bestaande ploegen voldoende instructie krijgen om verantwoord op Loosdrecht te kunnen roeien. Beginnende teams roeien met een coach. Alle roeiers dienen in het eerste jaar dat zij deelnemen een KWVL-roeibrevet te halen en elk team zorgt voor tenminste twee gebrevetteerde stuurlieden.

Klik hier voor informatie over roeitechniek en de roeicommando's.

 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook