Subpagina icoon zeilen FINAL

Zeilen

 
Splash

Splash

Zondag - gecombineerd binnen- & buitenprogramma
Leeftijd: 14 - ca. 18 jaar 
Gewicht: vanaf 50 kg 
Niveau bij aanvang: minimaal CWO3 Jeugdboot

Voor het zeilen in de Splash moet je al goed kunnen zeilen. De meeste zeilers stappen in als ze rond 14 jaar zijn. Ook moet je al wat lengte en gewicht (vanaf ca. 50 kg!) hebben. De Splash is een gezellige klasse, waar je zowel op lokaal, als regionaal en landelijk niveau heel sportief kan wedstrijdzeilen. Op de site van de Splashklasse is een hoop informatie te vinden: www.splashclass.org

Bij de KWVL zijn er binnenprogramma's en een buitenprogramma:

  • De binnengroepen blijven meer op de plas, trainen hoofdzakelijk op zondagen en varen de Gecombineerde wedstrijden en eventueel wedstrijden in of in de buurt van Loosdrecht. Verder wordt deelgenomen aan enkele voor de Splash interessante en gezellige evenementen in het land. Het seizoen begint in april.
  • De buitengroep is een wedstrijdgroep, die de 6 landelijke evenementen van de Splash Klasse Organisatie Nederland (SKON) vaart, meedoen aan de U4, de ONK en de EK (in Nederland), en wie weet nog wat Regatta’s, zoals de Nieuwpoortweek. Het wedstrijdseizoen begint in april, daaraan voorafgaand zullen er voorjaarstrainingen worden georganiseerd. Bij de Splash wedstrijden vaar je tegen zeilers van je eigen niveau; de Splash kent de A1, A2 en B. Als je start vaar je in de B. Twee keer in het jaar is er de mogelijkheid te promoveren naar het volgende niveau. Daarnaast zijn er selecties voor de 'Topploeg'. De voorjaars- en najaarstrainingen zijn SKON trainingen open voor alle zeilers in de regio (dus ook voor buiten en binnengroep); deze worden in samenwerking met de Vrijbuiter en Het Witte Huis georganiseerd.

Deelname aan buitenactiviteiten wordt bepaald door trainer en de class captain!

 

hsalps.[antispam].@kwvl.nl

zie ook Jeugdopleiding

 
 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook