Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

NK Sprint Finn groot succes

Geplaatst op 21-05-2017  -  Categorie: WOC  -  Auteur: Seph Jacobs

Tijdens het weekend van 20 en 21 mei beleefde Loosdrecht een primeur. Het was het decor van de eerste Nederlandse Sprint Kampioenschappen voor de Finn jol.

In plaats van vier langere wedstrijden per dag te zeilen, werden zaterdag 10 wedstrijden gevaren en zondag 6. In totaal moesten de Finn zeilers 16 wedstrijden varen over de verkorte z.g. “op en neer baan“. Elke wedstrijd duurde gemiddeld 20 minuten. In totaal waren er 28 deelnemers.

De omstandigheden boden alles wat zeilers wensen: wind en wisselende omstandigheden op zaterdag, waarbij de windmeter kon oplopen tot bijna 20 knopen. Onder deze omstandigheden toonde kernploeglid Nicholas Heiner zich  de beste. Met vier eerste plaatsen nam hij afstand van de concurrentie.

Over de zes wedstrijden die zondag gevaren werden toonde Nicholas Heiner zich ook weer de sterkste. De eerste Nederlandse Sprint Kampioen in de Finn heet dus Nicholas Heiner. Tweede werd het KWVL lid Karel van Hellemond. Eric Bakker werd derde.

De Sprint Kampioenschappen werden voor het eerst gehouden, maar zeker niet voor het laatst . Deze nieuwe wedstrijdvorm is de deelnemers goed bevallen. Het was steeds spannend, want  de winnaar en de laatste deelnemers gingen steeds binnen 2 minuten over de finish .

Finn-klasse voorzitter Chris Frijdal, noemde het een briljant evenement dat zeker zal uitgroeien tot een traditie. Ook de deelnemers waren enthousiast.

Uitslag

  1. Nicholas Heiner
  2. Karel van Hellemond
  3. Eric Bakker

Voor alle uitslagen klik hier >>

finn-2Voor meer foto's klik hier >>

finnsprint-start-3

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook