Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Nieuwe Yole de Mer heet 'Franse Slag'…

Geplaatst op 30-06-2017  -  Categorie: Roeien

Woensdagavond is - na maanden wachten op haar aankomst uit Frankrijk - temidden van vele roeiers, onze nieuwe Yole de Mer door voorzitter Henk Bergsma feestelijk gedoopt. Henk benadrukte dat het roeien, met inmiddels 272 roeiers variërend in leeftijd van 31 tot 79 jaar, een belangrijke activiteit is voor de Vereeniging. Met de komst van de nieuwe yole hebben we nu twee kwalitatief goede, gelijkwaardige yole de mers.

Door de regen naar binnen gedreven, vond de doop plaats in de roeiloods, maar dan wel met een prachtige tafel met 'bubbels' en aardbeien. Henk opende de champagne, Nanette verwijderde de vlag en de doop vond plaats door het beprenkelen van de naam op de boeg met champagne. Na de voorselectie hadden de roeiers kunnen stemmen op de namen 'Waterman' (met verwijzing naar de historie uit de wherrytijd) of 'Franse Slag' (naar herkomst en lengte van het leveringsproces). 'Franse Slag' won met ruim 57% van de stemmen en komt straks mooi op de boot te staan.

Daarna hieven de roeiers - deels zelfs nog zittend in de gig waarin ze net aan kwamen roeien - gezamenlijk het glas op een behouden vaart van 'Franse Slag'!

img-4984

 

img-4973

 

img-0947

 

img-5016

img-5011

img-5018

 

 

 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook