Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Nieuwe jeugdgroep Laser zeilers actief op de club. Doe je mee?

Geplaatst op 01-12-2017  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur:

Na de zomervakantie is een groep zeilers overgestapt naar de Laser Radial en Laser 4.7. Zij gaan met elkaar trainen en wedstrijden varen. De zeilers komen uit de Splash en de selectie optimisten. Het Laser zeilen is bedoeld voor zeilers die actief wedstrijden hebben gevaren op groot water en dit nu ook willen blijven doen in de Laser. De trainingen zullen zowel plaatsvinden vanuit de vereniging als vanuit het IJsselmeer.
In de Laser zeil je de bekende United4 wedstrijden en Dutch Youth Regatta, maar ook Paaswedstrijden en Vrijbuiterweekend op Loosdrecht, daarnaast het Delta Lloyd ODC, Europacup wedstrijden in Nederland, maar wellicht ook daar buiten afhankelijk van je ambities.
Afgelopen jaren hadden we ook een Down Wind XL training op het IJsselmeer waarbij we een grote crossing deden van bijv. Medemblik naar Workum. Een fantastische ervaring om met elkaar te doen.

Dit najaar zal er ook weer een Laser groep zijn bij de najaars trainingen van Jeugdzeilen Loosdrecht. Hier kun je je nog voor inschrijven en maak je direct kennis met de groep.
Op de foto een deel van de groep bij de aflevering van hun nieuwe Lasers op de club. Op dit moment zijn er 9 zeilers aangemeld voor volgend jaar. Naast jongens natuurlijk ook meisjes!!! Het Laser zeilen is ook goed te combineren met je studie en studie mag geen reden zijn om niet aan te sluiten. Kwestie van goed plannen en keuzes maken binnen het programma qua wedstrijden en trainingen. Laser zeilen is echt een next level ervaring in wedstrijd zeilen. Grote startvelden en vooral ook internationale uitdagingen voor degene die dat leuk vinden. Raadzaam is ook om een sportschooltraining er bij te doen. Voor degene die in de omgeving van Loosdrecht wonen kan dat onder begeleiding bij Van Hellemond sport tegen speciale condities.
Komend seizoen zal er weer gestreden worden om mooie clubprijzen naast het Clubkampioenschap is er een jaarprijs en een prijs voor beste jongen en beste meisje op het Delta Lloys ODC.

Ben je geïnteresseerd in wedstrijdzeilen in een Laser en wil je meer weten over her programma van 2018 neem dan even contact op met Mark Schuurman door een mail te sturen naar reniartdfooh.[antispam].@kwvl.nl.

laser-jeugd

Van links naar rechts: Daan Groenendaal (4.7), Daan Vooijs, Sam Groenendaal, Lucas de Graaf en Teun Binkhorst (4.7)

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook