Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Korte Keel Oktober 2017

Geplaatst op 13-10-2017  -  Categorie: Korte Keel
Kwvlkortekeel

jazz


wal-72px

SOCIËTEIT

 

Zondag 5 november, 1e Sociëteitsmiddag start met Jazz!
Het seizoen loopt ten einde, de boten gaan alweer naar binnen, de dagen worden korter. Ook de Sociëteit is doordeweeks en op zaterdag gesloten. Wel is de Sociëteit iedere zondag open vanaf 09.00 uur tot borreltijd (en tijdens georganiseerde evenementen).

 

Swingende Jazz
De eerste Sociëteitsmiddag is op 5 november, vanaf 15.30 uur kunt u luisteren naar Swingende Jazz door de band Jeru’s Bakery tot ca. 18.00 uur.
Jeru’s Bakery is opgericht door René Frankena en John Kopp en is ontstaan vanuit hun enorme passie voor de muziek van Gerry Mulligan en Chet Baker. Het idee is dat de band de arrangementen zoveel mogelijk op gelijke wijze speelt als in de originele opname. Het kan zelfs voorkomen dat de solo wordt overgenomen, maar meestal wordt ervoor gekozen een eigen solo te spelen. Het blijft immers Jazz!
Pos Catering zorgt traditiegetrouw voor het bittergarnituur en u kunt zich aanmelden voor het dagmenu dat op deze zondagavond geserveerd wordt.
Aanmelden dagmenu bij ofni.[antispam].@pos-catering.nl

 

het-dinerHet Diner

Zaterdag 18 november gaan Roel en zijn neef Kees weer een geweldig diner voor de leden verzorgen.
De Sociëteit met haar gezellige inrichting, open haard en gastvrije bediening is alom bekend. De kookkunsten van Roel en Kees zijn dat zeker ook!
Even geen zeilen, roeien, rescuen of wedstrijd organiseren, maar puur genieten van een heerlijk diner in de geweldige ambiance van onze Sociëteit.
Reserveren is noodzakelijk en kan vanaf nu via de site. U kunt uw tafel zelf samenstellen en uiteraard kunt u voor dit geweldige diner ook introducés meenemen.
Bekijk het menu en schrijf nu in >>

 

Web Clinic op 19 november

De "nieuwe" KWVL site is al weer ruim zes maanden in de lucht. Vast en zeker heeft u er regelmatig een bezoek aan gebracht en bent u al vertrouwd met de meest belangrijke functies.

Tijdens de Web Clinic willen wij u onder het genot van een kopje koffie of thee graag een aantal mogelijkheden laten zien, waarmee u de KWVL site nog efficiënter kunt gaan gebruiken. Graag aanmelden via deze link >>
De webmasters verheugen zich op uw komst op 19 november, 15.00 uur.

 

Winterprogramma Sociëteit

Zondag 5 november
Sociëteitsmiddag met Jazz muziek van 15.30 – 18.00 uur

 

Zaterdag 18 November
HET DINER vanaf 18.00 uur aperitief en aanvang diner 19.30 uur

 

Zondag 19 november
Web Clinic door Susanne Bergsma en Marije Meyboom over het gebruik en de mogelijkheden van de KWVL site om 15.00 uur.

 

Zondag 3 december
14.30 uur Lezing Gebiedsakkoord Loosdrechtse Plassen en aansluitend de Sociëteitsmiddag met muziek van “Jambirds” van 15.30 – 18.00 uur

 

Wintersluiting Sociëteit van 19 december tot 9 januari 2018

 

Zaterdag 13 januari 17.00 uur Nieuwjaarreceptie

 

Zondag 14 januari

Cursus Vaarbewijs 1 – schrijf snel in want vol = vol!

 

De bovenstaande agenda zal nog aangevuld worden met meer activiteiten deze winter, dus houd uw mail in de gaten of kijk regelmatig even op de site https://www.kwvl.nl/societeit.

 

 

Bridge

In het najaar wordt er weer gebridged op de winteravonden op de Vereeniging en wel iedere tweede dinsdag van de maand, aanvang om 19:30 precies. De eerste avond heeft afgelopen dinsdag plaatsgevonden.

In totaal zal deze gezellige avond zeven keer plaatsvinden met het slot op 10 april 2018. Leden die nog mee willen spelen kunnen zich opgeven bij Annemiek Wiesman namseiw.keimenna.[antispam].@icloud.com. Daar, zoals het zich nu laat aanzien, bijna alle huidige spelers blijven spelen en er sprake is van een maximum aantal spelers i.v.m. de ruimte, zal er sprake zijn van plaatsing op de bestaande wachtlijst. Deze wachtlijst is te zien op de KWVL/Bridge site en aldaar voor alle leden transparant en toegankelijk. Zodra er plekken vrij komen, nemen wij contact met u op. Er wordt op alle niveaus gespeeld, maar gezelligheid is troef.

 

Voor meer informatie over de contributie en het programma verwijzen wij graag naar de website. https://www.kwvl.nl/bridge-introductie.

Wij hopen weer velen te treffen in de komende wintermaanden op de tweede dinsdagavond van de maand bij het gezellige en speciale eten van Roel vooraf en/of de gezellige bridge daarna.


zeilen-72px

ZEILEN

 

Coen Gulcher & Flying Junior
Dit weekend wordt de Coen Gulcher Memorial gevaren. Een bijzondere editie dit jaar; de Flying Junior vaart gelijktijdig haar Nationaal Kampioenschap. Het wordt fantastisch weer, dus kom allemaal naar de Vereeniging!

KWVL zeilers in kernploeg/jeugdploeg OCN
Afgelopen weekend hebben zes KWVL zeilers zich geplaatst in de kernploeg/jeugdploeg van de Optimisten Club Nederland (OCN). Dat is een topprestatie van formaat!
opti-kernploeg
Van links naar rechts Ties Wybenga, Adriaan Ouwerkerk, Jacobien Leemhuis, Annemijn Algra, Peer Noordanus en Joep van Munster. Van harte gefeliciteerd!


roeien-72px

ROEIEN

 

WANTED!!!
Cowgirls & Cowboys voor het Slotfeest Roeien!


Op zaterdag 11 november wordt de sociëteit omgetoverd tot een heuse Saloon voor het Wild Wild West slotfeest van alle roeiers. Vanaf 18.30 uur staat er een Western Style Buffet klaar! Kom in je mooiste Western outfit en laat je verrassen.


chicas-roeifeest-2017-kk

 

De kosten voor deze Western Party zijn € 45,-- p.p.
Geef je snel op vóór 28 oktober, dit kan per team of individueel.

Klik hier voor de inschrijving. See you!


 

vereeniging-72px

BESTUUR

 

Kandidaat nieuwe leden

De lijst met potentiële leden is te vinden op het besloten gedeelte van de website.
Klik hier om naar het besloten gedeelte te gaan.

Indien u bezwaar heeft tegen de toelating van deze voorgedragen personen dan kunt u dit vóór 3 november 2017 schriftelijk of per e-mail kenbaar maken aan de secretaris.


WIST U DAT...

  • onze Commissaris Wedstrijdzeilen, Paul de Groot, voorgedragen is als lid van de zeilraad?
  • op zaterdag 18 november Het DINER voor de 2e keer plaats vindt en dat er WAANZINNIG LEKKER gekookt gaat worden?
  • de deadline voor de komende Wijde Keel 20 oktober is? Dus stuur uw bijdrage snel naar eitcader.[antispam].@kwvl.nl.
  • er op zondag 14 januari 2018 weer een Cursus Vaarbewijs I start?
  • u alle foto's van het afgelopen seizoen online kunt bekijken?
    Ga naar de footboeken.

COLOFON

 

De Korte Keel is een periodieke digitale nieuwsbrief van de KWV 'Loosdrecht'.
Productie en Redactie: Susanne Bergsma en Edith A.M. Rissik – Schöningh
Kopij of reacties graag sturen naar: leeketrok.[antispam].@kwvl.nl.

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook