Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Korte Keel Februari 2017

Geplaatst op 17-02-2017  -  Categorie: Korte Keel  -  Auteur:

 

 

 

sfeer-januari-2017---15


WOC

 

Grote opkomst eerste regelmiddag
Wat een mooie opkomst hadden we zondag 22 januari op de Vereeniging bij de eerste regelmiddag! Geert Geelkerken heeft ons bijgepraat over de wijzigingen in de Regels voor Wedstrijdzeilen die na iedere Olympische Spelen worden aangepast. Hoe komt zo’n wijziging tot stand? Iedere zeiler kan hier namelijk zijn/haar input voor geven. Mocht je een regel tegenkomen waarvan je denkt dat het beter kan, dan kun je dit aangeven bij de Reglementen Commissie van het Watersportverbond.

De volgende regelmiddagen zijn zondag 26 februari en 12 maart, beide om 15.00 uur. Dan gaat Jos Spijkerman in op de voorrangsregels en aan de hand van diverse situaties zal hij alle vragen van ons beantwoorden. Heeft u zich niet ingeschreven? U kunt altijd nog aanschuiven!


JEUGD

 

Nieuw in 2017: de “Spettergroep” voor zeilertjes vanaf 5 jaar!

Zeilen bij de Zaterdagpiraten, ... daar kon je mee beginnen met een jaar of 7. Maar nu is er iets nieuws! De KWVL krijgt een pre-ZaPi club voor jongelui van 5, 6 en 7 jaar.
Die pre-ZaPi’s noemen we Spetters en ze worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met haven, water, boot en wind. Ze leren zich thuis- en veilig te voelen op de Vereeniging en in hun eigen bootje op het water. Allemaal in de haven en op de meeste dagen nog zonder zeiltje. Beginnende Spetters hebben zwemdiploma’s A en B, een goedgekeurd reddingsvest en een door de KWVL goedgekeurde Optimist. Het plan is om met deze groep één maand later te starten en één maand eerder te stoppen. Hierdoor doen zij hun eerste watersportervaring op in een wat warmere tijd van het seizoen. Inschrijven gaat via dezelfde link als de Zapi’s. Heeft u vragen dan kan dat via netaripgadretaz.[antispam].@kwvl.nl of neliezdguej.[antispam].@kwvl.nl.

 

Zomer clinic Instructeurs AA600


BESTUUR

 

Kandidaat Nieuwe Leden
De lijst met potentiële leden is te vinden op het besloten gedeelte van de website.
Klik hier om naar het besloten gedeelte te gaan.

Indien u bezwaar heeft tegen toelating van één van de voorgedragen personen dan kunt u dit vóór 10 maart 2017 schriftelijk of per e-mail kenbaar maken aan de secretaris.


ROEIEN

 

Onderlinge roeiwedstrijden

Op 26 maart zijn er voor het eerst onderlinge roeiwedstrijden als laagdrempelige manier om kennis te maken met het roeien van wedstrijden. Start om 09.30 uur. Een wedstrijd wordt in verschillende heats geroeid (hoeveel is afhankelijk van het aantal deelnemers). Wij hopen uiteraard op jullie enthousiaste deelname. Opgeven kan tot 12 maart a.s. per mail bij Marleen Bieze via ezeib.neelram.[antispam].@planet.nl


SOCIËTEIT

 

Openingstijden

Tot en met 31 maart:

elke zondag overdag open vanaf 9:00 uur

 

Vanaf 1 april:

dindsdag t/m vrijdag vanaf 11:00 uur

zaterdag en zondag vanaf 9:00 uur

(op maandagen gesloten, behoudens evenementen)


WIST U DAT...

 

  • er op zondagmiddag 5 maart een spetterend optreden plaats vindt door onze eigen leden van de Gesmeerde Keel, van 16.45 uur tot 17.15 uur?
  • dan ook de start van de voorjaarstrainingen van Jeugdzeilen Loosdrecht is, de Pampus winterwedstrijden plaats vinden en het die middag weer een gezellige drukke Sociëteits-middag dreigt te worden…?
  • dat op 5 maart alweer de laatste Sociëteitsmiddag van dit winterseizoen is?
  • u op zondag 9 april vanaf 14:00 uur kunt proefroeien in een Gig of Yole de Mer?
  • er een prachtige video gemaakt werd door Menko Hoekenga over de ZomerClinic 2016 (Zaterdagpiraten/Zondagpiraten)? Zeker de moeite waard om te kijken!
    korte versie (3 min): https://youtu.be/Q_sfdvvMPhs
    lange versie (10 min): https://www.youtube.com/watch?v=nZiWR2ZZk-E


BELANGRIJKE KWVL DATA

 

7 april
Algemene Leden Vergadering

 

9 april
Ruilbeurs, nieuwe leden middag, opening roeiseizoen en start van het Jeugdzeilen.


Kijk voor alle data en uitgebreide informatie op de website >> jaarkalender


GLUREN BIJ DE BUREN

 

Heb jij zin om iedere zaterdag lekker te zeilen? Schrijf je dan in voor de open ‘Onderlinge’ bij WSV Het Witte Huis. Vanaf 22 april worden er iedere zaterdag vanaf 13.00 uur wedstrijden gevaren. Voor meer info kun je terecht op de website van Het Witte Huis, www.wsv-hetwittehuis.nl.


COLOFON

 

De Korte Keel is een periodieke digitale nieuwsbrief van de KWV 'Loosdrecht'.
Productie en Redactie: Susanne Bergsma en Edith A.M. Rissik – Schöningh
Kopij of reacties graag sturen naar: leeketrok.[antispam].@kwvl.nl.

 

 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook