Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Korte Keel December 2017

Geplaatst op 16-12-2017  -  Categorie: Korte Keel
Kwvlkortekeel

champagneglazen


vereeniging-72px

BESTUUR

 

Nieuwjaarsreceptie

Het bestuur nodigt u graag uit voor de traditionele Nieuwjaarsreceptie.
U bent van harte welkom in onze sociëteit op zaterdag 13 januari 2018 vanaf 17.00 uur
om gezamenlijk een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Roel en Anita Pos bieden u graag aansluitend aan de Nieuwjaarsreceptie wederom een heerlijke stamppot aan!
Graag wel vooraf reserveren per mail ofni.[antispam].@pos-catering.nl.

 

Ideëen-prijsvraag Icoon Loosdrechtse Plassen
Wat wordt het nieuwe Icoon van de Oostelijke Vechtplassen? Als verlengde van het Gebiedsakkoord van de Oostelijke Vechtplassen dat op 6 december jl. is getekend worden alle architecten & ontwerpers, bewoners & gebruikers van het gebied en leerlingen & studenten uitgedaagd om op zoek te gaan naar het nieuwe icoon van het prachtige vrijetijdslandschap van de Loosdrechtse Plassen. Ook wij als leden van de Vereeniging kunnen dus meedenken en inschrijven. De ideëen-prijsvraag staat open tot 28 februari a.s. Uitgebreide informatie staat op www.icoonoostelijkevechtplassen.nl

 

Kandidaat nieuwe leden

De lijst met potentiële leden is te vinden op het besloten gedeelte van de website.
Klik hier om naar het besloten gedeelte te gaan.

Indien u bezwaar heeft tegen de toelating van deze voorgedragen personen dan kunt u dit vóór 6 januari 2018 schriftelijk of per e-mail kenbaar maken aan de secretaris.

 

 

12th International Yacht Club Challenge, New York Harbor

Van 16 -19 augustus 2018 zal de 12e challenge in de haven van New York plaats vinden. Vooraanstaande watersportverenigingen uit o.a. Amerika, Nieuw Zealand, Japan, Canada, Spanje en Australië strijden om de Cup. Er wordt gevaren in een J24, deelname met minimaal vijf man. Mocht er interesse zijn stuur een mail naar rettizroov.[antispam].@kwvl.nl en we zullen kijken of er een goed team samengesteld kan worden. Kosten zijn voor eigen rekening.
Meer info op https://myc.org/racing-home/iycc/

zeilen-72px

JEUGDZEILEN

 
Inschrijving Jeugdzeilen 2018 geopend!

Alle Optimist, Splash, RS Feva, 29-er, Laser en Jannen zeilers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het seizoen 2018.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

 

Nieuwe jeugdgroep Laser zeilers actief op de club. Doe je mee?

Na de zomervakantie is een groep zeilers overgestapt naar de Laser Radial en Laser 4.7. Zij gaan met elkaar trainen en wedstrijden varen. De zeilers komen uit de Splash en de selectie optimisten. Het Laser zeilen is bedoeld voor zeilers die actief wedstrijden hebben gevaren op groot water en dit nu ook willen blijven doen in de Laser. De trainingen zullen zowel plaatsvinden vanuit de Vereeniging als vanuit het IJsselmeer.
In de Laser zeil je de bekende United4 wedstrijden en Dutch Youth Regatta, maar ook Paaswedstrijden en Vrijbuiterweekend op Loosdrecht, daarnaast het Delta Lloyd ODC, Europacup wedstrijden in Nederland, maar wellicht ook daar buiten afhankelijk van je ambities.
Afgelopen jaren hadden we ook een Down Wind XL training op het IJsselmeer waarbij we een grote crossing deden van bijv. Medemblik naar Workum. Een fantastische ervaring om met elkaar te delen.


laser-jeugdV.l.n.r.: Daan Groenendaal (4.7), Daan Vooijs, Sam Groenendaal, Lucas de Graaf en Teun Binkhorst (4.7)

 

Op de foto een deel van de groep bij de aflevering van hun nieuwe Lasers op de club. Op dit moment zijn er negen zeilers aangemeld voor volgend jaar. Naast jongens natuurlijk ook meisjes!!! Het Laser zeilen is ook goed te combineren met je studie en studie mag geen reden zijn om niet aan te sluiten. Kwestie van goed plannen en keuzes maken binnen het programma qua wedstrijden en trainingen. Laser zeilen is echt een next level ervaring in wedstrijdzeilen. Grote startvelden en vooral ook internationale uitdagingen voor degene die dat leuk vinden. Het is ook raadzaam om er een sportschooltraining bij te doen. Voor degene die in de omgeving van Loosdrecht wonen kan dat onder begeleiding bij Van Hellemond Sport tegen speciale condities.
Komend seizoen zal er weer gestreden worden om mooie clubprijzen. Naast het clubkampioenschap is er een jaarprijs en een prijs voor beste jongen en beste meisje op het Delta Lloyd ODC.

Ben je geïnteresseerd in wedstrijdzeilen in een Laser en wil je meer weten over het programma van 2018 neem dan even contact op met Mark Schuurman door een mail te sturen naar reniartdfooh.[antispam].@kwvl.nl.

 

Of meld je direct aan via het inschrijfformulier.


wal-72px
SOCIËTEIT

 

In verband met de komende Kerstperiode is de Sociëteit volledig gesloten van 18 december tot 9 januari.

 

Kalender
Zaterdag 13 januari 17.00 uur Nieuwjaarreceptie
Zondag 14 januari Cursus Vaarbewijs 1
Zondag 21 januari WOC lezing: Geert Geelkerken
Zondag 28 januari Bridge drive

Inschrijven kan nog via de KWVL site.


WIST U DAT...

 

  • de inschrijving van het jeugdzeilen nu geopend is? Dus schrijf snel in! https://www.kwvl.nl/jeugd-inschrijven
  • er op 4 februari een Big Band Jazz muziek speelt van o.a. Count Basie tot swingende Disco Soul? Mis het niet! (van 13.30 – 17.30 uur)

  • Jan Asselbergs voor zijn bijzondere en langdurige bijdrage aan het Nederlandse Watersportverbond uitgebreid in het zonnetje werd gezet en onderscheiden met de Gouden Verbondsspeld?

    jan-asselbergs

COLOFON

 

De Korte Keel is een periodieke digitale nieuwsbrief van de KWV 'Loosdrecht'.
Productie en Redactie: Susanne Bergsma en Edith A.M. Rissik – Schöningh
Kopij of reacties graag sturen naar: leeketrok.[antispam].@kwvl.nl.

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook