Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Jeugd KWVL gekwalificeerd voor WK en EK team zeilen Optimist!

Geplaatst op 17-05-2017  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Henk Wijbinga

Afgelopen weekeinde werd het 3e kwalificatie evenement voor de Optimist WK en EK selecties gezeild. Bloedstollend spannend voor de zeilers, maar ook voor de ouders. Een complete armada van coach en toeschouwers ribs, ik denk dat er zo’n 50 ribs bij de bovenboei lagen om te kunnen volgen wie nu waar lag.

Men zag vervolgens ook een opvallend hoog gebruik van tablets en grote telefoons. Meerdere ouders probeerden de verrichtingen te volgen en gelijk door te rekenen in complexe spreadsheet wat de uitslagen voor de overall stand betekende. Die is namelijk bepalend voor wie er naar de EK en WK mogen. En dan was er nog de uitdaging van de aftrek. Zouden het er 2 of toch 3 worden? Van groot belang in de overall ranking.

Uitdagende omstandigheden zorgden voor prachtige wedstrijden, blije gezichten bij kinderen die ‘het hadden gehaald’ maar ook verdrietige gezichten bij de zeilers die er net buiten waren gevallen.

De zeilers van de KWVL hebben het super goed gedaan! Zowel voor de WK als het EK hebben zich 2 zeilers geselecteerd. Een prachtige prestatie!
WK Thailand - Jacobine Leemhuis en Ties Wijbinga
EK Bulgarije - Joep van Munster en Adriaan Ouwerkerk.

Daarnaast heeft Sjors van der Pol zich gekwalificeerd voor het Regatta Team die in de zomer op Garda gaan varen.

Allemaal gefeliciteerd en heel veel succes!

Het WK –team vertrekt deze week al naar Venetië om daar deel te nemen aan een groot Internationaal Teamrace event. Een belangrijke voorbereiding voor het WK, maar ook natuurlijk super om zo beter voor de dag te komen bij het Optiparts NK Teamzeilen dat op 10 en 11 juni bij ons op de KWVL wordt gezeild. Een sterk Internationaal deelnemersveld zal daar ook aan de start verschijnen met teams uit Zwitserland, Zweden, Ierland, België en Spanje.

Henk Wijbinga

 

 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook