Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Europese Top Optimist zeilers op de KWVL!

Geplaatst op 06-06-2017  -  Categorie: Jeugd

Komend weekend organiseren we op de KWVL het officiële ONK Teamzeilen voor Optimisten (Dutch Team Race Championship 2017). Ruim 70 zeilers uit 6 landen zullen in teams van 4 zeilers om de titel gaan strijden. Er zijn teams uit Spanje, Zweden, Ierland, Zwitserland, België en natuurlijk ook Nederland van de partij die in zeer veel korte wedstrijden van maximaal 10 minuten zullen proberen een plekje in de finale te bemachtigen.

Teamzeilen in het kort
Teamzeilen is een aparte manier van wedstrijdzeilen. Per wedstrijd starten er twee teams van vier boten tegen elkaar. Binnen het team kun je elkaar helpen door zeilers van het andere team zo te hinderen, dat je teamgenoten ervan kunnen profiteren.
Door de finishplaatsen bij elkaar op te tellen ontstaat de score. Een team met een 1e, 4e, 7e en 8e plek, krijgt dus 1+4+7+8 = 20 punten. Het andere team, met het resultaat 2, 3, 5 en 6 (16 punten) wint. Zijn de punten gelijk, dan wint het team dat geen eerste plaats heeft in zijn score. De gedachte is dat dit team het meest de nadruk heeft gelegd op het zeilen als een team (lees meer op http://optimist.nl/wedstrijdzeilen/teamzeilen/).

De zeilers in deze teams vertegenwoordigen ook hun land op EK (Bulgarije) en WK (Thailand). Er zijn dus zeilers uit de Europese top in het Optimist zeilen aanwezig!

Extra leuk is natuurlijk dat naast een volledig KWVL-team, een aantal van onze eigen KWVL Optimist zeilers ook al zijn vertegenwoordigd in de EK/WK teams voor Nederland! Er varen dus relatief veel KWVL-zeilers op dit event mee.

De wedstrijden worden voor de starttoren gevaren en zijn dus goed te volgen voor het publiek. Zaterdag 10 juni wordt er in twee pools gevaren en zondag de 11e zal dan in de finale om de nationale titel worden gestreden.

Mocht het weekend de haven met uw boot verlaten, dan verzoeken wij u in eerste instantie richting boei 4 te varen en van daaruit uw verder koers te bepalen. Het wedstrijdgebied zal worden vrijgehouden met extra RIB’s van ouders die u kunnen aangeven waar de grenzen van het gebied zullen zijn. U bent als toeschouwer natuurlijk van harte welkom bij de starttoren en we geven u graag tekst en uitleg over het fenomeen teamzeilen.

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook