Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Bruggen en Sluizen

Geplaatst op 01-04-2020  -  Categorie: Algemeen
De provincie Utrecht heeft in navolging van de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM besloten de bruggen en sluizen in de gehele provincie tot nader bericht op basis van het winterregime te bedienen. De maatregel wordt genomen in overleg met andere provincies zoals Zuid-Holland en Noord-Holland. 
Provincie Utrecht: 'De maatregelen hebben met name gevolgen voor de zon- en feestdagbediening en avondbediening. Ook zal voor bepaalde bruggen nog volgens het winterregime van 24 uur van tevoren een opening moeten worden aangevraagd.' Er is geen verbod op varen in het algemeen. Wanneer het vanuit de centrale overheid verantwoord wordt geacht, wordt er zo snel mogelijk op basis van het zomerregime voor brugbediening voor het recreatieve vaarseizoen bedient.
Provincie Utrecht: 'Het recreatieve gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten. De rijksoverheid roept op om alleen strikt noodzakelijke bezoeken, werkzaamheden en contacten te hebben. Blijf waar mogelijk thuis!'

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook