Subpagina icoon zeilen FINAL

Zeilen

 
 
jannen2018

Jannen

De Jannen

De Jannen bestaan al sinds 1942 en vieren in 2017 hun 75-jarig jubileum! Het is daarmee de oudste jeugdgroep van de KWVL.
De Jannen varen diverse boten, maar in de praktijk wordt vooral met Schouwen en Valken gevaren, met drie tot vijf personen per boot. Deze categorie vormt dan ook de wat meer relaxte jeugdzeil-categorie waarvoor geen wetsuit of droogpak nodig is. Je hoeft ook geen eigen boot te hebben; de boten zijn beschikbaar vanuit de Vereeniging.

Het is typisch voor middelbare scholieren die het kalm aan willen doen, maar het niet verkeerd vinden om op zondagochtend (10.00, niet om 09.00!) even rustig uit te waaien. Dus: te groot voor de Optimist, maar geen tijd voor of zin in de Splash, RS Feva of Laser Radial.

Bij de Jannen kun je gewoon recreatief zeilen of opgaan voor CWO diploma’s Kielboot of instructeur-diploma’s. Het biedt bij uitstek de gelegenheid om je te bekwamen zodat je als schipper altijd en overal ter wereld zelfstandig een boot kunt gaan huren om met vrienden een eindje te gaan zeilen!

Andere activiteiten
Vanuit de Jannen kun je ook blijven kijken naar andere boten om je voor te bereiden op een andere klasse in een volgend seizoen, maar er zijn ook andere activiteiten.
Zo is er altijd een Jannenweekend (kamperen op het eiland van Six of een tocht met de Philippine vanuit Muiden) en zijn er uitstapjes naar bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum, de KNZRM, het Loodswezen in Rotterdam of een tocht per zeiljacht over het IJsselmeer.

De instructeurs
De instructeurs zijn afkomstig van de KWVL of uit studentensteden. De Jannen hebben voor de begeleiding onder andere de Allemandsend ter beschikking.

CWO
Voor degenen die dat willen: CWO-kielbootexamens worden door gecertificeerde KWVL-leden afgenomen. Voor de CWO diploma`s kijk bij http://www.cwo.nl en klik op de link Kielboot.

Samenvattend:

  • Middelbare school (13-17 jaar);
  • Relaxed zeilen zonder wetsuit of droogpak, met drie tot vijf man in Valk of Schouw;
  • Zondagochtend 10.00-12.30 uitwaaien, afsluitend met een broodje kroket;
  • Zelfstandig leren schipperen, zodat je altijd en overal kunt gaan varen.


Voor meer informatie kun je e-mailen met neliezdguej.[antispam].@kwvl.nl of nennaj.[antispam].@kwvl.nl

 
 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook