Subpagina icoon zeilen FINAL

Zeilen

 

Voor meer informatie:

gnicarmaet.[antispam].@kwvl.nl
Instagram
Event website

Monique van Driessel
Floris van Ede
Peter Knape
Marije Meyboom
Robbert Noordanus
Joost Vooijs
Henk Wijbenga

ek-logo-optimist-team-2023-1

Instagram

Volg ons op instragram

Impressie

Bekijk deze prachtige video

Programma

Vrijdag 25 augustus: aankomst zeilers, meting en openingsceremonie
Zaterdag 26 augustus: meting en wedstrijden
Zondag 27 augustus: wedstrijden
Maandag 28 augustus: wedstrijden
Dinsdag 29 augustus: wedstrijden en sluitingsceremonie
Woensdag 30 augustus: vertrek zeilers

Eventsite IODA

IODA (International Optimist Dinghy Association)

Over teamzeilen

Het is een aantrekkelijke vorm van wedstrijdzeilen omdat het korte races zijn van elk circa 5-10 minuten met veel dynamiek en daardoor ook leuk en spannend voor het publiek. Er wordt in teams van vier boten tegen één ander team gevaren. Het team waarvan de som van de finishplaatsen van de boten het laagst is, wint.

Teamzeilen is een zeer technische en tactische tak van wedstrijdzeilen, waarbij voldoende bootsnelheid en boothandling gecombineerd moeten worden met teamwork en communicatie. Het gaat er namelijk niet om als eerste boot over de lijn te komen maar om als geheel team het beste te presteren. De meeste actie vindt bij teamzeilen dan ook plaats in het wedstrijdveld, bij de bovenboei of downwind.

Een veel gebruikte strategie is om je tegenstander weg te brengen. Door vlak boven een tegenstander te varen op een aandewinds rak voorkom je dat hij of zij overstag kan om naar de boei te gaan. Je kan zo heel ver van de boei weg varen met één van je tegenstanders. Als het goed is, kunnen jouw teamgenoten dan twee plaatsen opschuiven in het klassement en daarmee misschien wel de overwinning bemachtigen. Dat jij dan als één van de laatsten finisht maakt niet uit.

 
 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook