Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Save the date: Menorca Herfst Clinic Oktober 2018

Geplaatst op 11-05-2018  -  Categorie: Jeugd

In de week van 20 t/m 28 oktober 2018 wordt er voor het eerst een herfst clinic gehouden op Menorca. Het is een programma voor alle KWVL optimist zeilers, Piraten maar ook combi en selectie zeilers. In de herfst is de (water) temperatuur in Menorca ook voor de jongere zeilers nog heel behaaglijk.

De clinic duurt 5 dagen (van maandag tot en met vrijdag, van 9:00 tot 14:30 uur). Plezier en ontwikkeling in het zeilen staan voorop, er wordt op maat gekeken naar de aangemelde zeilers voor een passende uitdaging. De zeilers gaan het water op onder begeleiding van voor hun bekende Nederlandse (jeugd/selectie) instructeurs en Spaanse (Engels sprekende) instructeurs. Menorca heeft de beste wind condities van de Middellandse zee. De baai van Mahon leent zich goed voor zowel beginnende piraten als voor meest ervaren selectie zeilers.

Programma
Net als in de KWVL Zomerclinic wordt het programma afgestemd op de leeftijd en het niveau van deze jonge kinderen. Er wordt gekeken naar gezamenlijke activiteiten en individuele aandacht voor specifieke punten van ontwikkeling, allemaal in relatie tot de leeftijd en individuele groei van de zeiler.

Locatie en kosten
Mahon Menorca
Host: Club Maritime Mahon (CMM)

Doordat deze herfst clinic onderdeel is van de KWVL - CMM-jeugduitwisseling zijn de kosten lokaal relatief laag. Ouders organiseren zelf hun vlucht en verblijf (laag seizoen tarieven). Daar worden we ontvangen door leden van CMM met een BBQ. De jeugd die deze zomer naar Nederland komen (augustus clinic) krijgt daar 2 dagen vrij van school om met onze kinderen mee te varen. Zij (Club Maritimo Mahon) zorgen ook voor optimisten die passen bij het niveau van onze zeilers.

Maximum 15 zeilers
De week valt in de herfstvakantie van regio midden en Noord-Nederland. Voor de zeilers waarvan hun vakantie buiten deze data vallen is het mogelijk een dispensatie aan te vragen. Onder bepaalde voorwaarde kan er door de KWVL voor dit evenement een dispensatie formulier worden afgegeven.
Er wordt voor dit eerste jaar (pilot) een maximum vastgesteld van 15 zeilers.

Heeft u interesse?
Neem contact op met de organisatie

Alice van den Bos
M 0031647783663
sillerebyC.[antispam].@hotmail.com

Peter Knape
M 0031650731858
epanK.reteP.[antispam].@gmail.com

Club Maritime Mahon (host organisatie)

Maria Gose Consalis
anicifo.[antispam].@clubmaritimomahon.com
Tel +34971365022 (van 9:00 tot 13:00)

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook