Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Nieuws over de roeivloot

Geplaatst op 28-02-2019  -  Categorie: Roeien exclusief  -  Auteur: Nanette

Vanuit het streven naar een up-to-date roeivloot die zo goed mogelijk aansluit op de behoeften van onze roeipopulatie en maximaal inzetbaar is, is er het volgende 'botennieuws', dat in januari ook per mail met alle roeiers is gedeeld.

• In het najaar wordt onze nieuwe houten gig geleverd die vorig jaar bij Peter Williams in Engeland is besteld. Iets waar met het groeiend aantal wedstrijd gigteams grote behoefte aan is.

• Daarnaast verjongen we onze polygig vloot. De gelegenheid deed zich voor een lichte polyester gig uit 2018 met een gewicht van 300 kg over te nemen en onze oudste roeiboot, de Jan Bakker te verkopen aan een groep roeiers die in Deventer een nieuwe gig-roeiafdeling opstarten. We zijn ons ervan bewust dat sommigen dit jammer vinden. De Jan Bakker maakte immers in 2004 het roeien op de Vereeniging weer mogelijk en heeft een bijzondere betekenis. De naam blijft dan ook bij ons. Met de lichte polyester gig zijn we op een nieuwe toekomst voorbereid. Zestig kg minder maakt de boot prettig voor recreatieve roeiers met roeien, tillen en vervoer voor toertochten èn bruikbaar in wedstrijden. De nieuwe boot kan al gebruikt worden. Met naamgeving, doop en kleurstelling zijn we nog bezig. Eind februari brengen we de Jan Bakker naar Deventer. Tot die tijd is er gelegenheid om in de Jan Bakker te roeien.

• De Filippi wedstrijd yole die we huren zal worden vervangen door een eigen wedstrijdyole. Het coastal rowing zet door en is door onze yole roeiers enthousiast omarmd. Ervaring met de Filippi, marktverkenning en proefroeien heeft ons doen besluiten tot de aanschaf van een LiteRace 4X+ die half mei zal komen.


• Er komt in het voorjaar een tweepersoons Lite yole beschikbaar (demoboot) om te ervaren of dit type boot voorziet in een behoefte en veilig genoeg is (zonder stuurman) voor ons vaarwater.

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook