Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Wil je eens proefroeien in de dubbeltwee?

Geplaatst op 10-07-2019  -  Categorie: Roeien exclusief  -  Auteur: Nanette

De boot is beschikbaar tot 1 september, dus maak gebruik van de mogelijkheid. Doe eenmalig een aanvraag bij retsamieor.[antispam].@kwvl.nl. Het is wel echt een andere boot dan onze vieren (minder stabiel), dus lees de toelichting hieronder eerst even door.
Deze aanvraag kan worden gedaan door yole roeiers die

  • een stuurbrevet voor de yole hebben
  • roei-ervaring in een yole op de Loosdrechtse Plassen hebben
  • zich comfortabel voelen om zonder stuur -dus oriëntatie door spiegel en regelmatig omkijken-  te roeien op de plas
  • bereid zijn een zwemvest mee te nemen tijdens het roeien en zich even bij iemand aan de wal af- en weer retour te melden. Of neem een derde roeier mee in de Rode Bak die meevaart.
  • bereid zijn de plas op te gaan als het rustig * is en niet te hard waait (zeg max. Bft 3). Om te starten is het handig een rustige avond met weinig golfslag uit te zoeken, zoals bekend kan het met ZW wind bij de haven nogal klotsen. 

Als je aanvraag wordt goedgekeurd krijg je een korte toelichting hoe de boot te water te laten en krijg je autorisatie om de boot in de roeikalender te reserveren. Voor deze boot wordt geen vast wekelijks rooster, vastgesteld zoals voor de andere boten.

Gig roeiers nodigen wij ook graag uit om met ons in de dubbeltwee te stappen. Als je dat leuk vindt meld je dan aan via retsamieor.[antispam].@kwvl.nl om daarvoor een uurtje in te plannen.

Praktische aanwijzingen

De Lite2x staat op een trolley naast de Lite4; te water laten via de helling. Meestal ligt het nieuwe vlot naast de helling, daarvandaan kun je probleemloos instappen. Ligt het vlot er niet, dan is het yole steigertje aan de overkant het laagste en dus makkelijkst. De riemen zijn de Crokers (roze manchetten) achter rechts in het roeihok. Onder de yole riemen naast de deur ligt een grijze zak met o.a. daar in een spiegel op een zuignap. Een goede plaats voor de spiegel in achterop de boot waar het netje zit. Je zet hem vast door de ring boven de zuignap rechtsom te draaien. De boeg geeft in principe de commando´s en kijkt regelmatig om. Een spiegeltje aan je petje kan daarbij helpen, te verkrijgen bij eurow.nl

Als het niet heel rustig is op de plas dan is een goede route langs de oost oever naar boei 9 (het Witte huis) en van daar naar de hoge wilgen. Alternatief is direct langs de hoofdsteiger naar het westen, boei 1, en vervolgens langs de west oever van de eerste plas naar de tweede plas richting boei 5. Ga niet de westelijke Drecht in, die is te krap. Als het niet druk is is de oostelijke Drecht juist heel goed oefenwater.

Veel roeiplezier!

 *) dus bijvoorbeeld niet op een bloedhete zondagmiddag of middenin zeilwedstrijden.

 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook