Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Nederlandse zeiljeugd maakt indruk op Menorca

Geplaatst op 05-11-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Seph Jacobs

Sport verbroedert! Dat is voor de jeugdzeilers van de KWVL geen loze kreet.
Dit jaar werd door de KWVL een speciale jeugduitwisseling opgezet met de jeugdzeilers uit Menorca, Spanje. Een uniek initiatief.

groeps-foto-cmm-kwvl-mmmm
Begin dit jaar heeft de KWVL in het kader van de jeugduitwisseling kinderen van de Club Maritimio de Mahon uit Menorca uitgenodigd om de Optimist en Laser ZomerClinic van de KWVL op Loosdrecht mee te maken. De Spaanse zeilertjes gingen maar al te graag gretig op deze uitnodiging in.

groeps-foto-kwvl-cmm-menorca-mmmm

Op 12 augustus arriveerden de 12 kinderen met hun 2 trainers in Loosdrecht. De jaarlijkse ZomerClincs gaan om zeilpret maar ook om veel te leren in je eigen boot. En dit dan samen met vrienden en vriendinnetjes van dezelfde club. Dit jaar dus voor het eerst met genodigden, in dit geval Spaanse vrienden en vriendinnen erbij. Er werd hard getraind en er werd vooral veel plezier gemaakt. De Spaanse zeilers waren onder de indruk van al het groen hier. (Qué verbe aqui) Het varen op zoet water was voor de zeilers die altijd op zout water varen een prettige ervaring. Maar de Spaanse jeugd was vooral verrukt van de kroketten met patat en de pannenkoeken. Ook werd door een aantal uitstapjes, kennis gemaakt met de omgeving, de Nederlandse wateren en onze cultuur. Maar het was vooral leuk met elkaar op het water.

van-wettum-ook-in-menorca-bekent-mmmm
In Oktober was het tijd voor het tegenbezoek. Een groep van 11 zeilers uit Loosdrecht brachten samen met hun begeleiders een bezoek aan de Club Maritimo de Mahon op Menorca. Op Menorca werd gevaren met lokaal materiaal. De Optimisten en de Lasers trainden soms gezamenlijk. Ook deze week werd gevuld met veel trainingen en gezelligheid. Voor zowel de Spaanse als de Nederlandse zeilertjes was het een onvergetelijke ervaring om te kunnen trainen met Nederlandse en Spaanse topzeilers/- instructeurs zoals Teun in der Maur en Maartje Wilkens, Oscar Gómes en Sito Mora Contreras . Voor de Nederlandse zeilers was het daarbij een belevenis om ook met behoorlijk harde wind op open zee te varen.
Dat het Nederlandse Optiparts Marine Equipment wereldwijd vertegenwoordigd is, bleek ook op Menorca. Maar dat topmerken als Van Wettum Boats ook een begrip op Menorca zijn, vervulde de Nederlandse delegatie toch met enige trots.

tour-met-rib-in-de-baai-van-mahon-mmmm


De leden van de CMM toonden zich voortreffelijke hosts. Vanaf het geweldige welkomstdiner tot de slotmanifestatie zorgen zij ervoor dat de Nederlandse gasten niet tekortkwamen. Iedereen kan met heel veel vreugde op dit bezoek terugkijken.
Sport verbroedert. Dat bleek duidelijk bij deze uitwisseling. Het is mooi om te zien hoe kinderen leren omgaan met andere talen en gebruiken, zonder dat ze dit zelf echt beseffen.
Het bezoek van de Nederlandse delegatie is niet onopgemerkt gebleven. De plaatselijke courant wijdde er zelfs een artikel met foto aan.
Een mooi initiatief van de KWVL dat zeker navolging verdient.

 

persbericht-menorca-mmmm

 

Bekijk alle foto's hier >>

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook