Subpagina icoon vereniging FINAL

KWVL Nieuws

Najaars Update Roeien

Geplaatst op 01-11-2017  -  Categorie: Roeien exclusief

Beste roeiers,

Hoewel velen van ons zoveel mogelijk doorroeien tijdens de winter, loopt het échte seizoen toch zo langzamerhand ten einde.
Dat betekent een paar dingen waarover we jullie hierbij willen bijpraten. Het leukste het eerst:

Roeifeest Wild Wild West op 11 november a.s. vanaf 18.30 uur
Dit keer georganiseerd door de Chica's en weer met tal van feestlijke verrassingen en ouderwetse KWVL-gezelligheid. Op dit moment hebben zich al meer dan 80 roeiers uit 12 teams aangemeld. Geef je dus op, voor het te laat is, want een cowboyhoed en een geruiten hemd hebben we allemaal wel ergens liggen toch?
Gezellig!

Roeien in de wintermaanden
Het kan, en velen van ons doen het graag, maar veiligheid moet te allen tijde voorop staan. Het is vroeg donker en zowel water als lucht zijn kouder. Tijd dus voor zwemvesten (vanaf 1 november zijn ze weer verplicht!), lichten op de boot, extra goed kijken naar de weerberichten en extra warme kleding.
Ons Veiligheidsreglement Roeien omvat de regels en is door de roeicommissie geactualiseerd. Het is te vinden op de website. Tevens hebben we een samenvatting ('praktische vertaling') van dit reglement gemaakt die je in de bijlage ontvangt. Hierin zie je wat onze KWVL spelregels zijn. Lees dit goed door, handel ernaar en zorg dat je teamgenoten dat ook doen. Het komt ook in het roeihok te hangen. Eigenlijk hopen we natuurlijk op een milde winter zonder vorst, waarin we veel kunnen roeien… (nou oké, met een paar dagen écht dik ijs om te schaatsen dan…).

Nieuw lid van de roeicommissie - Luuk de Groot
luukVelen van jullie zullen Luuk kennen als roeier in het team Gent All Men. Luuk neemt de portefeuille Gig roeien over van Carel Muller. Luuk zal aanspreekpunt zijn voor alle Gig roeiers en zich bezighouden met coördinatie van instroom, opleiding en coaching van de Gig roeiers. Carel verruilt zijn functie in de roeicommissie voor een rol meer op de achtergrond die beter te combineren is met zijn overige werkzaamheden.
Luuk van harte welkom!

Webclinic op zondag 19 november a.s. 15.00 - 16.30 uur
Tips en tricks voor het gebruik van de KWVL website
De "nieuwe" KWVL site is al weer ruim zes maanden in de lucht. Vast en zeker heeft u er regelmatig een bezoek aan gebracht en bent u al vertrouwd met de meest belangrijke functies.
Tijdens de WebClinic zullen de webmasters u onder het genot van een kopje koffie of thee graag een aantal mogelijkheden laten zien, waarmee u de KWVL site nog efficiënter kunt gaan gebruiken. Graag aanmelden via de site.

Light Show Amsterdam (lichtjestocht) 1 december t/m 21 januari 2018
Tijdens de jaarlijkse Light Show Amsterdam met vele verlichte kunstwerken is het mogelijk een boot te huren bij het Roeicentrum Berlagebrug en een tocht door de grachten te roeien onder begeleiding van een ervaren stuur. Erg leuk om te doen met je team, schrijf echter tijdig in, want het is altijd snel vol.

Tot slot
Wij als roeicommissie kijken terug op een mooi roeiseizoen met veel evenementen en voor ieder wat wils.
Een seizoen waarin we twee nieuwe boten én een nieuwe wegtrailer in gebruik konden nemen. Hierdoor hebben veel teams mooie tochten kunnen varen (zie de Wijde Keel in het najaar). Het wedstrijdroeien in de Yole heeft doorgezet en we hadden een KICK met een record aantal deelnemers en Clubkampioenschappen waar zelfs zeilers zijn gaan roeien. Zie de prachtige foto's op de site.
Ook een seizoen waarin we merkten dat met (inmiddels) ruim 280 roeiers en zo'n 60 roeibewegingen per week, we ons aan de afspraken moeten (blijven) houden en rekening met elkaar moeten houden om alles soepel te laten verlopen. Om de winter 'schoon' in te gaan, heeft de roeicommissie afgelopen week het roeihok opgeruimd. De havenmeesters gaan nog wat verdere optimalisaties aanbrengen. Houd het netjes!

Met hartelijke groet,
namens de roeicommissie

Nanette van Dishoeck
Commissaris Roeien
Clubstandaard mail

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook